Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Οι 3 επικίνδυνες μορφές αλλεργίας

Τα είδη αλλεργιών είναι πολλά, αλλά τα επικίνδυνα είδη ευτυχώς λιγότερα. Τρία είδη επικίνδυνων αλλεργιών που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά, είναι τα εξής:

1) Αλλεργία στο κρύο: Η οποία τον μεν χειμώνα παρουσιάζει κοκκινίλες στα ακάλυπτα σημεία του σώματος, αλλά το καλοκαίρι το άτομο με αυτά τα συμπτώματα, αν μπει στο παγωμένο νερό της θάλασσας, μπορεί να γεμίσει κοκκινίλες, να πέσει η πίεσή του, ακόμη και να λιποθυμήσει μέσα στη θάλασσα, με συνέπεια τον πνιγμό. Στην Ελλάδα έχουμε αρκετά από τα περιστατικά αυτά.

2) Αλλεργία στην άσκηση: Υπάρχει μία χαρακτηριστική μορφή αλλεργίας, η αναφυλαξία μετά την έντονη σωματική άσκηση. Δηλαδή ενώ το άτομο ασκείται έντονα σε υγρό και θερμό περιβάλλον, ξαφνικά αρχίζει να κοκκινίζει, να έχει συμπτώματα άσθματος και καμια φορά να κλείνει ο λαιμός του. Αυτή η μορφή αλλεργίας είναι επικίνδυνη.

3) Αλλεργία στα τσιμπήματα εντόμων: Εν όψει καλοκαιριού, οι αλλεργικοί να προσέχουν τα τσιμπήματα των εντόμων. Όσοι απ'αυτούς έχουν αλλεργία σε τσιμπήματα σφήκας ή μέλισσας πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους αντισταμινικά χάπια, κορτιζόνη και τη σωτήρια ένεση της αδρεναλίνης. Στη χώρα μας, κάθε χρόνο θρηνούμε γύρω στους 15 θανάτους υγιών, νέων ατόμων από τα τσιμπήματα σφηκών ή μελισσών. Αυτή η μορφή αλλεργίας θεραπεύεται 99% με την ειδική ανοσοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου