Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τσιμπήματα Εντόμων


Ενοχλητικά και συχνά επικίνδυνα

Έντομα και άλλοι μικροί απρόσκλητοι επισκέπτες δοκιμάζουν τα νεύρα μας το καλοκαίρι. 
Τα τσιμπήματα των εντόμων εκτός από ενοχλητικά μήπως είναι και επικίνδυνα
Ο κ.Νικόλαος Τσαπτσίνος, αλλεργιολόγος, δίνει τις βασικές οδηγίες για να μη βρεθείτε εκτεθειμένοι στον πόλεμο της υπαίθρου.

Τι προβλήματα προκαλούν τα τσιμπήματα των διάφορων ζωυφίων και εντόμων;
Αν δεν είναι κανείς αλλεργικός στο δηλητήριο του εντόμου ή των ζωυφίων δεν θα αντιδράσει συστηματικά. Συνήθως δεν έχουμε τίποτα παραπάνω από μία τοπική αντίδραση φλεγμονής η οποία εκδηλώνεται με ερυθρότητα, φαγούρα, πρήξιμο ή και διόγκωση των λεμφαδένων, αν το ζωύφιο είναι μολυσμένο. Βέβαια σε περίπτωση που το δηλητήριο είναι ισχυρό υπάρχει πιθανότητα να γίνει συστηματική αντίδραση, όχι όμως αλλεργικής αιτιολογίας.

Γιατί γίνεται αυτή η αντίδραση;
Στο δηλητήριο των εντόμων και των ζωυφίων υπάρχουν ουσίες οι οποίες δημιουργούν φλεγμονή.

Υπάρχει περίπτωση σ'ένα μη αλλεργικό άτομο το τσίμπημα από έντομο ν'αποβεί θανατηφόρο;
Εξαρτάται από το είδος του εντόμου και την τοξικότητα του δηλητηρίου. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο, άσχετα αν είναι κανείς αλλεργικός. Συχνά επίσης παρουσιάζονται αντιδράσεις από διάφορα συστήματα του οργανισμού, όπως δύσπνοια από το αναπνευστικό, υπόταση και λιποθυμία από το κυκλοφορικό και σπασμοί από το νευρικό, για ν'αναφέρω ορισμένες από αυτές ενδεικτικά.

Η περιοχή του σώματος που δέχεται το τσίμπημα έχει σημασίαΥπαρχουν μέρη του σώματος πιο ευαίσθητα από τα άλλα;
Σε ανθρώπους αλλεργικούς το σημείο του τσιμπήματος δεν έχει τοσο μεγάλη σημασία γιατί μια αντίδραση από τσίμπημα σφήκας,για παράδειγμα, θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα είτε γίνει στο δάχτυλο του ποδιού είτε στο πρόσωπο. Η αλλεργική αντίδραση μπορεί να γίνει 2 λεπτά μετά το τσίμπημα και να αποβεί θανατηφόρα. Σε ανθρώπους που δεν είναι αλλεργικοί, παίζει ρόλο και το σημείο του τσιμπήματος αλλά και η ποσότητα του δηλητηρίου. Πάντως, είτε πρόκειται για αλλεργικά, είτε για μη αλλεργικά άτομα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βγουν οι τοξικές ουσίες το συντομότερο δυνατό.

Η ηλικία παίζει ρόλοΜήπως στα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους ένα τσίμπημα από έντομο είναι πιό επικίνδυνο;
Σίγουρα παίζει ρόλο η ηλικία. Για παράδειγμα,στα μικρά παιδιά ακόμα και αν είναι αλλεργικά στις μέλισσες και τις σφήκες, οι αντιδράσεις κατά κανόνα είναι λιγότερο σοβαρές απ'ό,τι στους ηλικιωμένους και σπάνια καταλήγουν στο θάνατο. Ένας ηλικιωμένος, αντίθετα, που πάσχει πιθανόν από υπέρταση, ή είναι καρδιοπαθής, όπως καταλαβαίνετε, διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο τσίμπημα της μέλισσας από αυτό της σφήκας;
Το τσίμπημα της μέλισσας γίνεται μία φορά. Αφήνει το κεντρί της μαζί με το δηλητήριο και έπειτα το έντομο πεθαίνει. Οι σφήκες, αντίθετα, τσιμπούν πολλές φορές και υπάρχει πιθανότητα το έντομο να είναι μολυσμένο γιατί τρέφεται από μολυσμένες πηγές. Εκτός αυτού, υπάρχει διαφορά και στη χημική σύσταση του δηλητηρίου.΄Αλλες τοξίνες περιέχει το δηλητήριο της σφήκας και άλλες της μέλισσας.

Ένας άνθρωπος αλλεργικός στα τσιμπήματα των εντόμων έχει ευαισθησία και αλλού;
Ένας άνθρωπος αλλεργικός στα τσιμπήματα δεν είναι απαραίτητα αλλεργικός και αλλού. Μπορεί να έχει κανείς αλλεργία μόνο στα φάρμακα ή μόνο στις μέλισσες, άλλος μπορεί να έχει αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα και να έχει ευαισθησία στη γύρη. Είναι όμως δυνατό να είναι κανείς αλλεργικός σ'όλους αυτούς τους αλλεργιογόνους παράγοντες.

Πότε θα χρειαστεί να καταφύγει κανείς σε ιατρική βοήθεια;
Αν μετά το τσίμπημα αρχίσουν συστηματικές αντιδράσεις, όπως κοκκινίλες στο σώμα, πρηξίματα, δύσπνοια, ζαλάδες, τότε πρέπει επειγόντως να χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή. Ποιά θα είναι αυτή εξαρτάται από την περίπτωση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορτιζόνη, αντισταμινικά, ακόμα και αδρεναλίνη, αν ο ασθενής έχει υποστεί αλλεργικό σοκ.

Οι αλλεργικοί όμως στα τσιμπήματα,που αδυνατούν να βρουν αμέσως κάποιο φαρμακείο ή γιατρό, τι πρέπει να κάνουν;
Όσοι είναι αλλεργικοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα φάρμακα που τους έχει συστήσει ο γιατρός τους. Είναι επικίνδυνο γι'αυτούς να παραμείνουν αβοήθητοι, γιατί είναι περιορισμένος ο χρόνος μέσα στον οποίο πρέπει να δεχτούν φαρμακευτική ή ιατρική βοήθεια. Σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό αρχικά να βγει το δηλητήριο.

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι επίσης επικίνδυνα;
Αν δεν είναι κανείς αλλεργικός, συνήθως δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα εκτός από μια πρόσκαιρη κοκκινίλα στο δέρμα, η οποία εξαφανίζεται μετά από 10 λεπτά. Αυτό που δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπούν. Κι αυτό συμβαίνει γιατί έχουν ανάγκη το αίμα για την ανάπτυξη των αυγών τους. Επίσης, επειδή αναπαράγονται αποκλειστικά στο γλυκό νερό, ο κίνδυνος να σε τσιμπήσει κουνούπι είναι μεγαλύτερος όταν βρίσκεται κοντά σε ποτάμια ή λίμνες. Επικίνδυνο μπορεί να είναι το τσίμπημα των κουνουπιών σε χώρες με τροπικό κλίμα. Εκεί μπορεί να μεταδώσουν στον άνθρωπο μικρόβια ή άλλους μικροοργανισμούς και να οδηγήσουν σε ελονοσία.

Ποιά μέτρα προστασίας θα συνιστούσατε;
Τα κουνούπια "επιτίθενται" κυρίως τη νύχτα και την ώρα που δύει ο ήλιος. Μια απλή λύση είναι να φορέσει κανείς ρούχα που να καλύπτουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος του σώματος και να αλείψει τα ακάλυπτα μέρη με μια εντομοαπωθητική κρέμα από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Από κει και πέρα υπάρχουν διάφοροι τρόποι να προστατευθεί κανείς. Αεροζόλ, κρέμες,τζελ για να αλείψει το σώμα του και εντομοαπωθητικά που καίγονται ή λειτουργούν με ηλεκτρισμό. Αυτό που δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής είναι η προστατευτική δράση της βιταμίνης Β και της σιτρονέλας.

Όταν όμως σε τσιμπήσουν,τελικά τι πρέπει να κάνεις;
Να αλείψεις την περιοχή μ'ένα υγρό που περιέχει αιθέρα ή οινόπνευμα. Χρειάζεται προσοχή όμως, γιατί το οινόπνευμα μπορεί ν'αφήσει ίχνη στο δέρμα αν εκτεθεί κανείς αμέσως μετά στον ήλιο. Αν τα τσιμπήματα είναι πολλά, μια αντιαλλεργική κρέμα ίσως χρειαστεί για τις πρώτες 48 ώρες. Καλό είναι επίσης να μην αφήνουν οι γονείς τα παιδιά να ξύνουν το σημείο του τσιμπήματος γιατί υπάρχει πάντα κίνδυνος τα μικρά πρηξίματα στο δέρμα να μολυνθούν.

225 σχόλια:

  1. Αν σε τσιμπησει σφηκα η μελισσα και δεν υπαρχει καποιο ανησυχητικο συμπτωμα εντος ολιγων λεπτων μπορει να προκληθει κατι μετα απο λιγες ωρες? Δηλαδη πρεπει να κανουμε καποια εξεταση η απλως βαζουμε μια αλοιφη και το αφηνουμε να περασει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως συμβαίνει μετά από λίγα λεπτά αν είναι επικίνδυνη η αντίδραση. Δεν αποκλείεται όμως να συμβεί και μετά από ώρες κάποια αντίδραση. Καλό θα ήταν να πάρετε κάποιο αντιισταμινικό για λόγους προληπτικούς αν υποπτεύεστε ότι έχετε αλλεργία.

      Διαγραφή
  2. Πριν απο λιγες ημερες με τσιμπησε πρωτα μια μελισσα στο πόδι εσωτερικα στον αστραγγαλο και μιση ωρα μετα μια αλλη στον σβερκο . Μετα απο 3-4 ωρες αρχισε να πρηζεται το σημειο στο πόδι και μαλιστα υπηρξε και ενα μικρο πρηξιμο-ενοχληση στον δεξιο λεμφαδενα στον λαιμό . Το τσιμπημα στον σβερκο εκανε μια μικρη κοκκινιλα . Πηρα ενα αντισταμινικο χαπι , το πρηξιμο στο ποδι συχεχιστηκε τα δυο μαλιστα 24ωρα ηταν παρα πολυ εντονο με πονουσε και στο περπατημα , συχεχεια εβαζα κορτιζονουχο αλοιφη . Το θεμα ειναι τοι εχω κανει εξετασεις και δεν ειμαι αλλεργικός συμφωνα με τα αποτελεσματα . Πρεπει να φοβαμαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ ' αρχη πολυ καλα και πηρατε αντιισταμινικο χαπι ισως χρειαζεται και αλλο φαρμακο [κορτιζονη?] Μπορει να μη ειχατε αλλεργια και σε καποια στιγμη να γινεται αλλεργικος ...χρειαζεται προσοχη ...πρεπει ισως να επαναληφθουν οι εξετασεις για ολα τα υμενοπτερα [ 5 σφηκες κ 1 μελισσα].Πρεπει να επισκεφθειτε αλλεργιολογο αν επιμενουν τα συμπτωματα σας ευχαριστω και χρονια πολλα ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΠΤΣΙΝΟΣ

      Διαγραφή
  3. Ειμαι αλλεγικη στα τσιμπιματα κουνουπιων και γενικοτερα των εντομων και βαζω αλλειφη στο μερος που μ εχει τσιμπησει . θα θελα να ρωτησω αν κανει να φαω μανιταρια. ο φαρμακοπειος μου ειπε πως δεν κανει να τρωω κρεας , ψαρι και αυγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ,ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΦΘΑΝΕΙ,ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΠΙΑ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ Η ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ.....ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΕΤΟΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ....ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΦΑΓΟΥΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΣΤΑ 6 ΠΡΗΖΕΤΕ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗΛΑ...ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΞΥΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΤΣΟΥΖΕΙ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ Η ΑΛΛΕΡΓΕΙΑ Η ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν να έχετε ευαισθητοποιηθεί αλλεργικά από τα πολλά τσιμπήματα και να χρειαστεί να πάρετε και συστηματικά αντιϊσταμινικά από το στόμα για λίγες ημέρες. Πιστεύω ότι δεν κινδυνεύετε από σοβαρή αλλεργική αντίδραση, αλλά απαιτείται εγρήγορση.

      Διαγραφή
  5. Και εμένα φέτος τα κουνούπια μου προκαλούν παροδική κοκκινίλα και πρήξιμο.
    Εκτός από τα πάρα πολλά τσιμπήματα που έχω, σήμερα συνέβη και το εξής η κοκκινίλα από ένα τσίμπημα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και δεν έφυγε αλλά επεκτάθηκε σχηματίζοντας ένα κοκκίνισμα προς τα κάτω σαν δάχτυλο περίπου 4 εκατοστά από το αρχικό τσίμπημα.Είναι ανησυχητικό αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
      ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΟΣ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΙΑΤΡΟΣ ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ....

      Διαγραφή
  6. Η μικρή μου εμφανίζει μικρά κόκκινα διασπαρτα σπυριά προφανώς απο κουνούπι. 29 μηνων. Δινω xozal και τοπική κρέμα αλλά τα σπυράκια πρηζονται και εχω τρελαθεί. Τι μπορεί να συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε γνωρίζουμε αν τα κόκκινα αυτά σπυριά είναι από κουνούπι ή όχι. Θεωρώ σκόπιμο να αλλάξετε το αντιϊσταμινικό και να γίνει περαιτέρω έλεγχος.

      Διαγραφή
  7. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΦΗΚΑ ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΗ ΣΑΝ ΣΕΡΣΕΚΙ ΜΙΚΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΗΤΑΝ ...ΜΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΝΑ Κ ΜΙΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΔΙ Κ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΙΣΤΕΙ ΕΒΑΛΑ ΚΡΕΜΑ ΕΒΑΛΑ Κ ΠΑΓΟ ΕΒΑΛΑ Κ ΞΥΔΙ ..ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΣΜΕΝΟ ΠΟΝΑΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΧΟΥΝ ΣΦΥΞΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΑΓΟΥΡΑ ..ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΑΩ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΘΑ Μ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ?ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ?Η ΝΑ ΠΑΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ? ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΦΟΒΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λαμβάνουμε αντιϊσταμινικά χάπια ή και κορτιζόνη και πάμε κατευθείαν στον γιατρό μας.

      Διαγραφή
  8. καλησπερα, με τσιμπισε πριν 2 ωρα κ κατι παραπανω στο πισω πανω μερος του ποδιου ενα μαυρο εντομο. δεν εχω ιδεα τι θα μπορουσε να ειναι. το πρωτο 24 μικρο πρηξιμο σφηξιμο και φαγουρα . 24 ωρες μετα αφου δεν πηρα απο φαρμακα απολυτως τιποτα..σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα...10πλασιαστικε το πρηξιμο πετρωσε το εσωτερικο εκαιγε κ πονουσε απο το πρηξιμο κ το σφηξιμο!!!μεταφερθηκα στα εκτακτα . μου χορηγησαν μεσα στον ορο αντισταμινικο κορτιζονη κ αδρεναλινη. 30 λεπτα μετα αρχισαν τα συμπτωματα να υποχωρουν. αφου με παρακολουθησαν 3 ωρες κ τα συμπτωματα υποχωρουσαν..μου εδωσα 7ημερη αγωγη με augmentin και αντισταμινικα. 2 μερες μετα τι τσιμπιμα κ μια μερα μετα την φαρμ.αγωγη ενω τα συμπτωματα υποχωρουν, εγω νιωθω ζαλη ατονια κ βαρυ τον θωρακα μου.υπαρχει περιπτωση να μου εχει προκαλεσει καποια αλλη ζημια κ η αγωγη να μην επαρκει? θα πρεπει να ανησυχησω κ να κανω καποιες εξετασεις επιπλεον?μπορει το δηλητηριο να συνεχιζει να με βλαπτει ακομα κ αφου εχω αρχισει την φαρμακευτικη αγωγη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημά σας είναι σύνθετο και δεν μπορεί να απαντηθεί μέσω internet, απ'ό,τι μου λέτε φαίνεται για επιβραδυνόμενη αλλεργική αντίδραση, η οποία θέλει προσοχή. Όσο για την αντιβίωση, αυτό θα το κρίνει ο γιατρός που σας είδε. Προσοχή μόνο μην έχετε αλλεργία στην αντιβίωση.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα παρότι έχει περάσει καιρός από την δημοσίευση του άρθρου μπορεί να ασχολείστε ακόμη με αυτό.. Σήμερα είδα μη σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι με την οποία έπαιζε η γάτα μου και ξέρω ότι είναι επικίνδυνες για τα ζώα.. Την είδα ευτυχώς έγκαιρα και την σκότωσα.. Γνωρίζετε αν Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κι άλλη μέσα στο σπίτι?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

      Διαγραφή
    3. Σε ένα εφημερεύον επειγόντως

      Διαγραφή
  9. Πριν από έναν μήνα ο γιός μου νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με αγγειίτιδα από τσίμπιμα μάλλον σφήκας (τον τσίμπησε πάνω στην μηχανή γιαυτό δεν γνωρίζουμε σίγουρα το έντομο). Είναι 14 ετών. Του έκαναν όλες τις εξετάσεις για να αποκλείσουν πιθανόν παθοδολογικό αίτιο αλλά δεν προέκυψε κάτι. Του χορήγησαν αντιβίωση και αντισταμινικά. Χθες τον τσίμπησε σφήκα στο πόδι. Έβγαλε το κεντρί και το δηλητήριο και έβαλε τοπικά fenistil. Σήμερα στο σημείο υπάρχει πρίξιμο. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλόν είναι να δίδεται θεραπεία αφού δούμε τον ασθενή, και πάρουμε όλο το ιστορικό του. Ίσως πρέπει να πάρει αντιαλλεργικά φάρμακα.

      Διαγραφή
  10. Μετά τα 33 μου χρόνια μου παρουσιάστηκε αλλεργία στο τσίμπημα των κουνουπιών. Μόλισ με τσιμπήσουν πρέπει να βάλω άμεσα Betafucin για να μην μεγαλώσει το οίδημα υπερβολικά. Λόγω καλοκαιριού και παρότι φοράω αντικουνουπικές λοσιόν έχω συχνά κρούσματα και άρα κάνω συχνή χρήση της άνωθι κρέμας. Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα λόγω των συστατικών της (κορτιζόνη)???
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μακροχρόνια χρήση κορτιζόνης, ακόμα και αλοιφής, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο δέρμα (π.χ. λέπτυνση, ευθραυστότητα, κλπ.). Καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί άλλου είδους αλοιφή για μακροχρόνια χρήση.

      Διαγραφή
  11. με τσιμπησε σφιγκα στον λαιμο και προλαβα να παω φαρμακειο τελευταια στιγμη εκανα ενεση και χαπι και μου εγραψαν κορτιζονη για τρεις μερες και δεν ξέρω τι μπορω να φαω και για ποσες μερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Η ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ....

      Διαγραφή
  12. Κατά την πρωϊνή ώρα της Πέμπτης, 05:30 π.μ. αισθάνθηκα φαγούρα στα πόδια, και καθώς σηκώθηκα να δω τι συμβαίνει, παρατήρησα κοκκινίλες στο δέρμα, οι οποίες συνοδεύονταν από σπυράκια και αφόρητο αίσθημα κνησμού. Πήγα στο γιατρό και μου έκαναν ένεση με κορτιζονούχα ουσία. Οι γιατροί βέβαια μου συνέστησαν μια αλοιφή, με βάση την κορτιζόνη, την οποία πρέπει να λαμβάνω 1 φορά για 3 ημέρες (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή). Έτσι έβαλα την αλοιφή, αλλά την επόμενη μέρα, παρατήρησα ότι υπήρχε ερυθρότητα και οίδημα σε διαφορετικό μέρος του σώματος. Μήπως υπάρχει περίπτωση να πάθω αλλεργικό σοκ, λόγω της εμφάνισης των εξανθημάτων σε διαφορετικό μέρος του σώματος κάθε φορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ ,ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΑΙ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ,ΠΧ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΚΛΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Geia sas, prin mia evdomada me tsimpise melissa sto daktilo t xeriou m,tote evala mia krema gia tsimpimata apo melisses-sfigges kai simera ksipnisa me prismeno daktilo kai me fagoura to vradi omws arxise na m pernaei,ti akrivws simvainei;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπαρχει ισως αλλεργικη αντιδραση σε εξελιξη και μηπως πρεπει να λαβεται καποιο φαρμακο απο το στομα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας πριν μια εβδομαδα με τσιμπησε καποιο εντομο στο προσωπο κατω απο το ματι..αλλεργικος δεν ειμαι παρολαυτα πρηστικα αμεσως..εκανα ενεση κορτιζονης και ημουνα μια χαρα..ουτε κνησμος ουτε πρηξημο.σημερα εχοντας περασει μια εβδομαδα πρηστηκα ξανα πιο κατω απο το τσιμπημα στο μαγουλο..επισης απο δυο σπυρακια τσιμπηματος εμφανιστηκαν τρια..χωρις να με εχει τσιμπησει κατι αλλο.. Τι συμβαινει;μηπως παιζει ρολο και ο ηλιος λογω καλοκαιρινων διακοπων;

      Διαγραφή
  16. καλησπερα
    κατι με τσιμπησε και το σημειο εχει πρηστει παρα μα παρα πολυ. εβαλα αντισταμινικη κρεμα αλλα σημερα εχει μικρες φουσκαλιτσες και βγαζει υγρο.. δεν ποναω μονο μια μικρη φαγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ισως χρειασθει εκτος της αντιισταμινικης αλοιφης να επαλειψετε και με κορτιζονουχο κρεμα μπορει να εχει και αντιβιωση η κρεμα αν τυχον ειναι μολυσμενο το εντομο πχ σφηκα ,θεωρειται επιβεβλημμενο ομως να σας εξετασει ο ιατρος σας πριν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με τσιμπησε σφηκα στο δαχτυλο του χεριου εδω και 5 ημερες αμεσως πρηστηκε το χερι πηρα απο την πρωτη μερα ζερτικ το πρηξημο υποχωρησε αλλα οχι εντελως αλλα εχω πολλυ πονο δεν μπορω να κουνησω τα δαχτυλα και σημερα ξαναπρηστηκε λιγο παλι δεν γνωριζω εαν ειμαι αλεργικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΑΞΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ [ ΧΑΠΙΑ Η ΑΛΟΙΦΗ ],ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΜΕΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ.....ΕΑΝ ΕΙΣΘΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ...

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα, πριν δυο βδομάδες με τσίμπησε μέλισσα στον αυχένα και μετά από 4 μέρες διογκώθηκε ένας αδένας δεξιά στο λαιμό ο οποίος έχει αρχίσει και υποχωρεί. Πρίν 4 μέρες με τσίμπησε άλλη μια χαμηλά στο κεφάλι και χθές διαπίστωσα ότι έχω ένα μικρό πρήξιμο σε έναν άλλο αδένα λίγο πιο κάτω. Επειδή σκέφτομαι να ασχοληθώ με τη μελισσοκομία υπάρχει κάποιος κίνδυνος με αυτό; Δεν είμαι αλλεργικός σε κάτι. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για το λεμφικό σύστημα;
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ ΣΤΑ ΥΜΕΝΟΠΤΕΡΑ [ 4-5 ΣΦΗΚΕΣ -ΜΕΛΙΣΣΑ] ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΤΕΣΤ Η ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ [RAST] ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΑ ΕΝΤΟΜΑ.ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΟΧΙ ΚΑΤ,ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. με τσιμπησαν 7 σφηκες μαζι στα ποια και το ενα χερι φρικτος πονος... εβαλα αμεσως ξυδι και μετα εωαλα πανω σκορδο, και μετα παγο εχει κανει τεραστια κοκκινιλα και νιωθω πονο σαν να με τσιμπανε, να παω στο γιατρο? η δεν κυνδυνευω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα, πριν 2 μήνες με είχε τσιμπησει προφανως κατι στη θάλασσα αφού όταν βγήκα είχα ερεθισμό στο δερμα κι ελαφρύ οίδημα εντοπισμένο στη περιοχή της μέσης αριστερά. Εβαλα αμμωνία και αυτο υποχωρησε την ιδια μέρα. Μετά απο μια εβδομαδα ξαναπρηστηκε ελαφρως και παρουσιασε κνησμό στη περιοχή , μετα από πλυσιμο της περιοχής έφυγε αμέσως.Σήμερα ξαναπρηστηκε με κνησμό και μετα απο λίγα λεπτά υποχωρησε χωρις κάποια παρέμβαση. Τι μπορεί να συμβαίνει; όλες τις φορές είναι ακριβως στο ίδο σημείο χωρίς να αυξάνεται σε μέγεθος (περίπου 1-2 εκατοστα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σας τσίμπησε κάτι μες στη θάλασσα, και σας δημιούργησε αλλεργία, θα μπορούσε να ξαναεμφανιστεί αλλεργία στο ίδιο σημείο με μηχανισμό επιβραδυνομένης αντίδρασης. Μετά το πρώτο επεισόδιο μπορεί να γίνει και επανεμφάνιση της αντίδρασης στο ίδιο σημείο, όμως δε γνωρίζω τι σας τσίμπησε. Εάν εμφανίζεται συχνά καλό θα ήταν να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις αλλεργίας.

      Διαγραφή
  23. Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες, δυστυχώς δε ξέρω τι ηταν. Ποια ειναι η συχνότητα επανεμφανισης που υποδεικνύει πως πρέπει να γίνουν εξετάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημερα. Πριν μια εβδομαδα τσιμπηθηκα πο μελισσα στο δαχτυλο του χεριου μου. Εβγαλα το κεντρι, τοποθετησα αντιισταμινικη αλοιφη και μετα απο ενα 24 ωρο μου εφυγε το πρηξιμο. Σημερα το χερι μου ξαναπρηστηκε σαν να με τσιμπησε τωρα η μελισσα.( το σημειο που με ειχε τσιμπησει εχει κοκκινησει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ,ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ 2Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ,ΓΙ΄'ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ [ΑΛΟΙΦΕΣ , 'Η ΧΑΠΙΑ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ ,ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΚΛΠ... ]
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλησπέρα σας θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τα τσιμπήματα από κοριούς αφήνουν σημάδια. Με τσίμπησαν έβαλα αλοιφή κορτιζόνη δεν εξυνα καθόλου τα σημεία, έχει περάσει ενάμισης μήνας και φαίνονται αχνά κοκκινίλες (λίγο). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται απ'την ευαισθησία του ατόμου. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. .....Σας ευχαριστώ ξανά!....Δηλαδή μπορεί να μην φύγουν ποτέ οι κοκκινίλες (και ας περάσει και ένας χρόνος)?

      Διαγραφή
    3. Κε Αναστασοπουλε δεν μπορουμε να παρουμε αποφασεις ιατρικες μεσω e-mail, διοτι ειναι επισφαλες.
      Ευχαριστω.

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα! Χθες με τσίμπησε μέλισσα στο εσωτερικό του μηρού. Άφησε πάνω το κεντρί. Εκείνη την ώρα το έβγαλα και έβαλα αμμωνία. Αισθάνθηκα λίγο πόνο αλλά δεν υπήρξε ούτε πρήξιμο ούτε κοκκινίλα. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι, το σημείο πρήστηκε, είναι κόκκινο και μου προκαλεί κνησμό. Επίσης με πονάει κυρίως όταν περπατάω.Το έπλυνα με κρύο νερό και συνεχίζω να βάζω αμμωνία. Είναι φυσιολογικό.; Πρέπει να επισκεφθώ γιατρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,

      Δεν μπορώ ν'απαντήσω όχι στο αν πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό - καλό θα'ταν να το δει κάποιος και από κοντά. Τα τσιμπήματα εντόμων μπορεί ν'αντιδράσουν και καθυστερημένα, γι'αυτό θεωρείται σκόπιμο να λάβετε αντιισταμινικά ή και κορτιζόνη (αλοιφή ή και χάπια).

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Ο φαρμακοποιός μου έδωσε xozal και κρέμα fusibet.

      Διαγραφή
  28. Exthes to prwi eniwsa entono kapsimo sto telos tou podiou kati me tsimpise mesa sta xorta to amelisa! Simera pristike entona k me fagourizei polu XWris na niwthw pono para mono sfiksimo! I farmakopoios m edwse fusibet k xapi xozal! Iparxei kapoios kindinos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν τα συμπτώματα συνεχίζουν, θεωρείται σκόπιμο να σας δει ιατρός, διότι μπορεί να παρουσιαστεί καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση. Πιθανώς να ήταν κάποια σφήκα ή κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  29. Καλησπερα .η μητερα μου βρηκε πληθος απο κοριους στο στρωμα της,οι οποιοι την ετρωγαν την νυχτα.εχει κανει 2 ενεσεις κορτιζωνεις.ειναι γεματη σπιρακια φουντωμενα.πρεπει να παει στο νοσοκομειο? Εχει λιγο προβλημα με την καρδια και ειναι 54 ετων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορειτε να μου απαντησετε σημερα? Επειδη ειμαι μακρια της και ειναι μονη της ,εχω ανχωθει παρα πολυ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Καλό είναι να τη δει γιατρός, ας πάει στο νοσοκομείο.

      Διαγραφή
  30. Γεια σας πριν 5 ημέρες με τσίμπησε κατι την ωρα που κοιμόμουν. Οταν ξυπνησα έμοιαζε με τσίμπημα απο κουνούπι, σταδιακά αυτο άρχισε να πρήζετε κ εχει κανει φλεγμονή. Το σημειο ειναι πολυ ζεστό συνεχως, και ενώ παίρνω αντιβίωση Klaricid εδω κ 3 ημέρες η φλεγμονή εξαπλώνεται κ ειναι κόκκινο το σημειο. Δεν εχω κνησμό ή αλλα συμπτώματα τι πρέπει να κανω για να υποχωρήσει η φλεγμονή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να επισκεφθείτε ιατρό διότι δεν ξέρω αν είναι σωστό να πάρετε αντιβίωση, εκτός αν υπάρχει μόλυνση - μήπως και πάθετε κάποια αλλεργική αντίδραση απ'την αντιβίωση.

      Διαγραφή
  31. Επισης με ανακουφίζουν οι κρύες κομπρέσες να τις συνεχίσω ή κανω περισσότερο κακο; Πρέπει να προσέξω την διατροφή μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σας ανακουφίζουν, εντάξει. Όσο για τη διατροφή σας, προσοχή αν έχετε αλλεργία μόνο.

      Διαγραφή
  32. Γεια σας!πριν 1 μηνα περιπου με τσιμπησε κατι στο εξωτερικο μερος του αντιχειρα.πιστευα οτι ηταν κουνουπι καθως ειχα κνησμο, στην πορεια ομως διαμορφωθηκε κατι σαν σπυρακι το οποιο και τσιμπησα βγαζοντας κατι σαν πυον.το παρακολουθουσα για τις επομενες εβδομαδες βαζοντας και λιγακι προπολη.1 μηνα μετα το σπυρακι υπαρχει ακομα,το ξανατδιμπησα εβγαλε παλι πυον αλλα πλεον εχει πρηστει και η γυρω περιοχη.....τα φωτα σας γιατρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό που βάλατε πρόπολη διότι προκαλεί διάφορες αλλεργίες. Λόγω της χρονιότητας της φλεγμονής, καλό θα ήταν να σας έβλεπε κάποιος ειδικός ιατρός, μήπως και χρειαστεί να πάρετε και αντιβίωση.

      Διαγραφή
  33. Γεια σας. Πριν 2 εβδομαδες με τσιμπησε μελισσα στο χερι. Στην αρχη δεν φαινοταν να εχει μεινει κεντρι αλλα τωρα φαινεται και με την αφη σαν να βρισκεται κατι μεσα στο χερι μου στο σημειο που με τσιμπησε η μελισσα. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν δεν αφαιρέσω το κεντρί (αν ειναι οντως κεντρι), εφοσον περασαν τοσες μερες; Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κίνδυνος αλλεργίας εάν παραμείνει το κεντρί μέσα μαζί με το δηλητήριο, μπορεί και να δημιουργηθεί. Εάν αφαιρεθεί το κεντρί, προσοχή να μη σπάσει μέσα, διότι θα χυθεί το δηλητήριο. Καλό θα ήταν να γίνει χειρουργική αφαίρεση και να μη προσπαθήσετε να το βγάλετε πιέζοντάς το.

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα σας,προχθές με τσιμπησε μια μέλισσα στο δάχτυλο του αριστερου χεριού όσο ήμουν έξω..δεν έβαλα κατι εκεινη την στιγμή και έτσι στο 5ωρο πάνω το χέρι μου πρηστηκε αρκετα με πονο και δυσκαμψια στα δάχτυλα..πηρα ενα παυσιπονο,εβαλα λιγο παγο στο οιδημα και μια κορτιζονουχα αλοιφή 3 φορές την μέρα σε ολη την περιοχη..τωρα 2 μερες μετα το πρηξιμο εχει υποχωρησει ελάχιστα και εχω και μια ενοχληση στον δεξιο λεμφαδενα στο λαιμό χαμηλά,συνεχίζω την κρέμα(fusedine)..πρέπει να κάνω κατι αλλο? Μεχρι ποσες μερες είναι φυσιολογικο το πρηξιμο? Μηπως πρεπει να παω σε καποιο νοσοκομειο εφημερευον? Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κρέμα είναι fusibet διορθωνω..και πήρα και σήμερα και ενα zirtec!!!

      Διαγραφή
    2. Εφ'όσον το πρήξιμο συνεχίζεται και υπάρχει πρησμένος λεμφαδένας, θεωρείται σκόπιμο να λάβετε αντιβίωση, συν τα υπόλοιπα που λαμβάνετε. Καλό θα ήταν να σας δει κάποιος ειδικός.

      Διαγραφή
  35. Καλησπερα σας.Εδω κ μερες με εχουν τρελλανει τα κουνουπια.Ξυπναω γιατι θελω να ξυστω.Ειναι παρα πολλα τα τσιμπηματα.Τι να κανω για την φαγουρα?Ευχαρισυω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Θεωρείται σκόπιμο να λάβετε αντισταμινικό από το στόμα ή και κορτιζονούχο αλοιφή τοπικά στα τσιμπήματα για λίγες ημέρες μέχρι να υποχωρήσουν και μετά πρέπει να κάνετε πρόληψη, με εντομοαπωθητικά.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω για την απαντηση.Αλλα μιας κ δεν εχω ιδεα απο φαρμακα,ποθα μου προτεινετε?

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορώ να σας προτείνω κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο εάν δεν γνωρίζω το ιστορικό σας. Καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα!Με τσίμπησε μέλισσα στο χέρι.Δεν έβγαλα το κεντρί και το μόνο που είχα ήταν πόνος και κοκκινίλα στο σημείο που με τσίμπησε.Τωρα , 12 ώρες μετά νιώθω ακόμα μικροενοχλήσεις στο σημείο που με τσίμπησε.Το κεντρί είναι ακόμα μέσα και για αυτό πονάω λίγο ή απλα επειδή πρέπει να περάσουν λίγες μέρες για να φύγει ο πόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς ο πόνος θα υπάρχει για λίγο διάστημα, αλλά καλό θα ήταν να βγει το κεντρί (με προσοχή), χωρίς να σπασει μέσα στο δέρμα σας. Απο κει και πέρα, κάποια αλοιφή με κορτιζόνη ίσως χρειάζεται.

      Διαγραφή
  37. Καλησπέρα σας. Σήμερα το πρωί τσίμπησε την κόρη μου (5 ετών) κουνούπι στον καρπό. Γενικά είναι πολύ ευαίσθητη στα τσιμπήματα κουνουπιού και πρήζεται. Τώρα που σας γράφω το πρήξιμο έγινε τεράστιο, τουλάχιστον 6-8 εκατοστά από το τσίμπημα και είναι έντονα κόκκινο. Η μικρή παραπονιέται από τον πόνο. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας βάλαμε fusicort και fenistil και πριν από 2 ώρες τις δώσαμε xozal. Γενικά δεν παρουσίασε ζάλη, πονοκέφαλο μόνο το σημείο πονάει. Αλλά η εικόνα του χεριού της είναι άσχημη, την βλέπω και πονάω και εγώ. Ανησυχώ μήπως πρεπει να την πάμε νοσοκομείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΑΣ.
    ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ.ΕΦ ΟΣΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η κόρη μου είναι οχτώ χρονων όπως έπιασαν το μπράτσο της διαπίστωσα λίγο πιο κάτω απο το εμβόλιο της φυματίωσης εσωτερικό πρήξιμο σε μέγεθος καρυδιού τι να κάνω ανήσυχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ .ΕΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημερα και καλη χρονια ...εδω και πολυ καιρο αντιμετωπιζω ενα πολυ ενοχλητικο προβλημα....βρισκομαι σε νησι και δεν εχει κανεναν αλεργιολογο με αποτελεσμα να μην ξερω τι γινεται με τον οργανισμο μου...εδω και πολυ καιρο στα καλα καθουμενα βγαζω καντιλες στο σωμα μου κυριως στην κοιλια και στα στο εσωτερικο των ποδιων μου.γενικα σαν ανθρωπος εχω αλλεργιες αλλα αυτο πρωτη φορα μου συμβαινει...μου ειπαν οτι ειναι ακαρεα...μεχρι και στρωμα αλλαξα αλλα τιποτα.αλλοι μου ελεγαν ανχος...αλλα σημερα μετα απο πολυ καιρο ξανα εβγαλα παλι...στην κοιλια αριστερα και δεξια...ειναι μεγαλα φουσκωματα που και που.με φαγουριζουν παρα πολυ.πριν τρεις μερες ειχα γαστρεντεριτιδα και επινα πριπεραν,πονσταν και ριφακολ...τωρα πινω μονο το πριπεραν.δεν ξερω αν εχουν καποια σχεση αυτα .σημερα απο την πολυ φαγουρα πηρα ενα αεριους...αλλα δεν μπορω να ζω ετσι..θελω την βοηθεια σας.εχω βγαλει και φωτογραφιες αν εχετε καποιο mail.να σας τις στειλω να τα δειτε.σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημερα και καλη χρονια ...εδω και πολυ καιρο αντιμετωπιζω ενα πολυ ενοχλητικο προβλημα....βρισκομαι σε νησι και δεν εχει κανεναν αλεργιολογο με αποτελεσμα να μην ξερω τι γινεται με τον οργανισμο μου...εδω και πολυ καιρο στα καλα καθουμενα βγαζω καντιλες στο σωμα μου κυριως στην κοιλια και στα στο εσωτερικο των ποδιων μου.γενικα σαν ανθρωπος εχω αλλεργιες αλλα αυτο πρωτη φορα μου συμβαινει...μου ειπαν οτι ειναι ακαρεα...μεχρι και στρωμα αλλαξα αλλα τιποτα.αλλοι μου ελεγαν ανχος...αλλα σημερα μετα απο πολυ καιρο ξανα εβγαλα παλι...στην κοιλια αριστερα και δεξια...ειναι μεγαλα φουσκωματα που και που.με φαγουριζουν παρα πολυ.πριν τρεις μερες ειχα γαστρεντεριτιδα και επινα πριπεραν,πονσταν και ριφακολ...τωρα πινω μονο το πριπεραν.δεν ξερω αν εχουν καποια σχεση αυτα .σημερα απο την πολυ φαγουρα πηρα ενα αεριους...αλλα δεν μπορω να ζω ετσι..θελω την βοηθεια σας.εχω βγαλει και φωτογραφιες αν εχετε καποιο mail.να σας τις στειλω να τα δειτε.σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλή χρονιά!

      Το πρόβλημα με τις κοκκινίλες ίσως είναι κνίδωση, η οποία είναι αρκετά ενοχλητική γι'αυτό καλό θα ήταν να λάβουμε το πλήρες ιστορικό σας όταν έρθετε στην Αθήνα. Τα φάρμακα που παίρνετε μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση της κνίδωσης. Όταν έρθετε Αθήνα θα πρέπει μερικές μέρες πριν να μην παίρνετε αντιισταμινικά φάρμακα για να μπορέσουμε να κάνουμε τα αλλεργικά τεστ. Το email μου είναι tsapnik1957@gmail.com

      Διαγραφή
  43. Γεια σας γιατρε εδω και μια βδομαδα εχουν εμφανιστεί τσιμπήματα δυο σωμα μου στα ποδια το 99% τα οποια μολύνονται κατευθείαν φουσκωνουν με υγρο και με φαγουριζουν απίστευτα. Τα σπυρακια αυτα ειναι σαν ηφαίστειο δηλαδη ειναι κοκκινα και στο κεντρο εχουν ενα μαυρο στιγμα ποιο χαμηλο σε υψος σαν κρατηρας. Τι μπορει να τα προκαλει? Υποψιάζομαι ψηλλους αλλα δεν εχω βρει κανεναν μετα απο παρα πολυ ψάξιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γεια σας γιατρε εδω και μια βδομαδα εχουν εμφανιστεί τσιμπήματα δυο σωμα μου στα ποδια το 99% τα οποια μολύνονται κατευθείαν φουσκωνουν με υγρο και με φαγουριζουν απίστευτα. Τα σπυρακια αυτα ειναι σαν ηφαίστειο δηλαδη ειναι κοκκινα και στο κεντρο εχουν ενα μαυρο στιγμα ποιο χαμηλο σε υψος σαν κρατηρας. Τι μπορει να τα προκαλει? Υποψιάζομαι ψηλλους αλλα δεν εχω βρει κανεναν μετα απο παρα πολυ ψάξιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας,
      Αν θέλετε στείλτε μου μία φωτογραφία του τσιμπήματος στο email μου (tsapnik1957@gmail.com), είναι δύσκολο να σας πω με σιγουριά περί τίνος πρόκειται.
      Επίσης καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το συντομότερο κάποιον ιατρό, ο οποίος θα πάρει το ιστορικό σας και θα σας κατατοπίσει πλήρως επί του θέματος.

      Διαγραφή
  45. Εδω και λίγο καιρό ασχολουμε με την μελισσοκομεια στην αρχή με τσίμπησε μια μέλισσα στο κεφάλι δεν πρήστηκε,Την επόμενη μέρα με τσίμπησε στο σαγόνι στο πρόσωπο δεν πρήστηκε γενικά απο τα τσιμπήματα των μελισσών δεν πρηζόμουν. Σε μια επιθεώρηση που έκανα πριν δυο μέρες με τσίμπησαν στον αστράγαλο και στα δυο πόδια περίπου 7 τσιμπήματα ταυτόχρονα και πρήστηκα έχουν περάσει δυο μέρες το πρήξιμο υποχωρεί.Δεν έβαλα καμιά αλοιφή υπάρχει ενδεχόμενο με την πάροδο του καιρού να εμφανίσω κάποιο αλλεργικό σοκ.Και τέλος θέλω να ρωτήσω οτι το δηλητήριο ο οργανισμούς το αποβάλει από το σώμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
      ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ [ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΚΟΚ...]ΜΕ ΤΑ 7 ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΗΡΑΤΕ ΑΡΚΕΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ Κ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΕΝΤΟΝΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Καλήμερα σας και ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση σας.Το πρόβλημα είναι οτι στην περιοχη μου δεν υπάρχει αλλεργιολογος σε κοντινή απόσταση θα μπορούσε κάποιος Γενικός ιατρός η Παθολόγος νε με ενημερώσει για το φαρμακείο το οποίο θα έχω μαζί μου και εάν σε αυτό το φαρμακείο θα πρέπει να έχω και την ANAPEN.Και σε περίπτωση αλλεργικού σοκ ποσο χρόνο μπορεί να εχει κάποιος για να παει σε Νοσοκομειο.Ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σας

      Διαγραφή
    4. Στο blog θα βρείτε σχετικό άρθρο για το ποια φαρμακα πρεπει να εχει μαζι του ο αλλεργικος ασθενης. Ο γενικος ιατρος η ο παθολογος σας ειναι καταλληλος για να σας συμβουλευσει και να σας διευκολυνει σχετικα με την Anapen. Οσο για τον χρονο του αλλεργικου σοκ, αυτο μπορει να ειναι απο λεπτο μεχρι και μισαωρο - εξαρταται απο την περισταση.

      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα σας, βρίσκομουν σε εξωτερικό χώρο και σκότωσα ένα κουνούπι το οποίο έμεινε μέσα το κεντρί τού. Τώρα αυτό μπήκε πιο μέσα και ούτε φαίνεται, πρέπει να ανήσυχω; Παρακαλώ απάντηστε μου γρήγορα, ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλτε αντιισταμινική αλοιφή και κορτιζόνη, και αν δεν κάνει φλεγμονή, μην ανησυχείτε. Εάν χειροτερέψει, να επισκεφθείτε το συντομότερο κάποιον ιατρό. Βέβαια, εαν το κουνούπι ήταν μολυσμένο, αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

      Διαγραφή
  47. Όχι δε μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα, με τσίμπησε πριν λίγες μέρες κουνούπι στο πάνω μέρος του ώμου και αργότερα παρατήρησα διογκωμενο λεμφαδένα στο λαιμό λίγο πιο πάνω από το τσίμπημα. Υπάρχει περίπτωση να διογκωθηκε ο λεμφαδένας από το τσίμπημα η να ψαξω για άλλη αιτία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
      ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...
      ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ.ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΔΙΟΓΚΩΣΗ Η ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Χρόνια Πολλά, σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.

      Διαγραφή
  49. Καλησπερα κ χρονια πολλα
    Με τσιμπησε χθες το μεσημερι εντομο στο χερι και ακομη το σημειο ειναι κοκκινο στη γυρω περιοχη, λιγο πρησμενο και εχω φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
      ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΟΥΧΟ ΑΛΟΙΦΗ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΗ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ...

      Διαγραφή
  50. Καλησπερα τν Τριτη τ απογευμα με τσιμπησε στο χερι μελισσα λογικα γιατι βρηκα το κεντρι επανω, εβαλα μια κρεμα για τσιμπηματα τν ιδια ωρα. Την επομενη μερα που ξυπνησα το ειχε πριστει πηγα στ νοσοκομια και μου ειπαν να παρω Augmentin και Aerius τα εκανα την ιδια μερα χρηση αλλα απ οτι βλεπω τ πριξημο μεγαλωει ολο και περισοτερο. Με τσιμπησε στ πρριοχη της παπιας και εχρι φτασει απο τν αγκονα μεχρι τ παλαμη.. Ειναι φυσιολογικη αντιδραση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν είναι φυσιολογική η αντίδραση, και εάν επρόκειτο για τσίμπημα από μέλισσα δε χρειαζόταν καν η αντιβίωση. Καλύτερα να επισκεφθείτε το συντομότερο κάποιον αλλεργιολόγο.

      Διαγραφή
  51. Καλησπέρα, με τσιμπήσε μέλισσα στο κεφάλι, ανάμεσα στα μαλλιά, έβαλα αμμωνία, υποχώρησε η φαγούρα και ο πόνος και τώρα το νιώθω μόνο αν το ακουμπήσω το σημείο. Ως τώρα δεν είμαι αλλεργικη σε τέτοια τσιμπηματα, αλλά συνήθως ήταν σε σημεία που μπορούσα να αφαιρέσω το κεντρι. Τώρα δεν μπορώ να το βρω, υπάρχει άλλος τρόπος για να βγει ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
      ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Κ ΝΑ ΔΙΑΧΥΘΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΗΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΙ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑ ΤΟΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΗ ΤΥΧΟΝ Κ ΣΠΑΣΕΙ.
      ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΕΘΥΝΤΙΚΟ ΦΑΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ.

      Διαγραφή
  52. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΕΚΑΤΟΣΤΑ..ΤΟΥ ΕΒΑΛΑ ΑΛΟΙΦΗ Κ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ..ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ??
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΣΤΗ ΛΥΓΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΦΟΥΣΚΙΤΣΑ ΜΕ ΥΓΡΟ ..ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Κ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΦΑΓΟΥΡΑΣ..ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΥΧΕ Κ ΕΙΧΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΧΤΕΣ..
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,

      Δε μπορώ να γνωρίζω αν είναι το ίδιο έντομο που σας τσίμπησε αλλά εάν επιμείνει η φλεγμονή καλό είναι να βάλετε κάποια αλοιφη, κορτιζονούχο η μη, και αν συνεχισει η ενοχληση να επισκεφθειτε τον ιατρο σας.

      Διαγραφή
  53. Καλημερα σας, από παιδί είχα μεγάλη ευαισθησία στα κουνούπια. Θυμάμαι χρονιά που καταλήξαμε στο νοσοκομείο γιατί είχαν γίνει φουσκάλες με πύον. Με τα χρόνια, κάπως ηρέμησε το φαινόμενο, αλλά πέρυσι το καλοκαίρι όσα τσιμπήματα είχα στην περιοχή των αστραγάλων κ στα πέλματα γίναν φουσκάλες με πύον που άφησαν σημάδι, υποθέτω παντοτινό. Φέτος με μόνο δύο τσιμπήματα υπάρχει το ίδιο φαινόμενο. Μπορώ να κάνω κάτι, ωστε, τουλάχιστον, να μη δημιουργούνται φουσκάλες; Ευχαριστώ πολύ, Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
      ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΧΑΠΙΑ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ...

      Διαγραφή
  54. Καλημέρα σας,
    Χθες στην παραλία εκεί που σκάει το κύμα, πάτησα κάτι σαν τρύπημα το ένιωσα, το οποίο μετά από ξέπλυμα της πληγής με θαλασσινό νερό δεν υπήρχε ακίδα-αγκάθι κάτι αλλά μία μελανιασμένη βουλίτσα μικρή θα το χαρακτήριζα (το τσίμπημα-τρύπημα έγινε στο μεσαίο δάχτυλο του ποδιού). Στην αρχή πονούσε σαν τράβηγμα να το πω, μετά κοκκίνισε και πρήστηκε. Έπειτα από 20' έφυγε το αίσθημα του τσιμπήματος και έμεινε το πρήξιμο. Το είχα στο θαλασσινο νερό αλλά από τότε δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Τη νύχτα με έξινε αρκετά και μετά η κοκκινήλα απλώθηκε και πάνω στο δάχτυλο - λίγο στο κουντεπιε. Παραμένει πρισμένο, το δέρμα είναι τσιτομένο, και παρατηρηα οτι η "μελανιασμένη κουκκίδα" έγινε άσπρη. Την πείραξα με αποστειρωμένη βελόνα έβγαλε λίγο πύον αλλά είναι πολύ ερεθισμένο που ψιλοπόνεσα.
    Τί μπορώ να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΟ... ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΟΙΦΗ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ Κ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ'ΧΕΙ, Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

      Διαγραφή
  55. Γεια σας, πριν μια εβδομάδα με τσίμπησε σαρανταποδαρούσα. Είχα ένα τοπικό πρήξιμο και έβαλα για μια μέρα κορτιζονούχα αλοιφή. Το πρήξιμο υποχώρησε σε μια μέρα. Σήμερα(μετά απο μια εβδομάδα) ο κνησμός και το πρήξιμο επανήλθαν. Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι έχω πρησμένο λαιμό και συμπτώματα κρυολογήματος τα οποία δεν ξερω αν σχετίζονται με το τσίμπημα. Ειναι ανησυχητικό ότι το σημείο ξαναπρηστικε μετά απο μια εβδομάδα? τι προτείνεται? ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. γεια σας κατ αρχήν συγχαρητήρια για το site σας. ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση εχω μελισσια εδω και ενα χρονο με τσιμπουσαν καποιες μελισσες και ποτε δεν ειχα παρουσιασει αλεργια μονο πριξιματα και μετα υποχωρούσαν εχτες με τσιμπησε μια κατω απο το σαγονι λιγο πιο πανω απο τη καρωτίδα δεν αφησε ολο το κεντρι την προλαβα μετα απο 1 ωρα αρχισα να βγαζω μυρμιγκιες στη πλατη σαν τσιμπηματα απο κοριους και κοκκινίλες σε διάφορα σημεια.πηγα νοσοκομείο μου κάνανε κορτιζόνη εκατσα μια ωρα και εφυγα ολα καλα μου εδωσαν και αντιβίωση. θα ηθελα να μαθω τι μπορει να φταιει εφόσον δεν ειμαι αλεργιξος μεχρι τορα μηπως ηταν και πολυ ευαισθητο το σημειο που με τσιμπησε η μηπως εγινα αλεργικος. δεν ξερω αν πεζει ρολο πριν με τσιμπησει η μελισσα δυο ωρες πριν ειχα πιει και ενα red bull. μηπως φταιει και αυτο? θα ηθελα τη γνωμη σας ευχαριστω. και στη πορεια αν χρειαζεται κατι να εχω μαζι μου οταν πηγαίνω στα μελλισακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΥΜΕΝΟΠΤΕΡΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΝΤΙΑΛΛΕΡΓΙΚΑ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημέρα σας,
    Το καλοκαίρι του 2015 με είχε τσιμπήσει στον δεξί μαστό μία σφήκα και τότε είχα μεγάλη τοπική αντίδραση με εκταταμένο οίδημα. Σήμερα το πρωί, ένα χρόνο μετά, ξαναέχω συμπτώματα (φαγούρα, κοκκίνισμα στο όλοκληρο πάνω μέρος του μαστού όπως και τότε και ένα μικρό εξάνθημα). Πως ειναι δυνατόν να είναι το παλαιό τσίμπημα ? Τι σημαίνει αυτό ? Δεν με έχει τσιμπήσει κάτι άλλο αυτό είναι σίγουρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΑΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΗΣ ΣΦΗΚΑΣ.ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Τα συμπτώματα υποχώρησαν γρήγορα... Πραγματικά πολύ περίεργο μου φάνηκε όλο αυτό !

      Διαγραφή
  61. Καλημέρα χθες το μεσημέρι με τσιμπησε μάλλον σφηκα στο εσωτερικό του μηρου. Κοκκινισε και πρηστηκε γύρω από το τσιμπιμα και έβαλα αμμωνία το θέμα είναι πως η κοκκινιλα υπάρχει ακόμα. Πήγα στο φαρμακείο και μου εδωσε celestoderm. Θέλει κάποιο χρόνο για να φύγει η κοκκινιλα η θέλει κάτι πιο δραστικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ ΧΑΠΙΑ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΦΗΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ .ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα!!πέρυσι το καλοκαίρι με είχε τσιμπησει κάποιο έντομο δεν ξέρω ακριβώς τι ήταν στην περιοχή του ποδιού από την πίσω πλευρά αρκετά ψηλά!είχα σκεφτεί εκείνο το σημείο κοκκινίλες γύρω στις 6-7κοντα μεταξύ τους οι οποίες με τον καιρό μεγάλωναν έγιναν μαύρες και μετά μειώθηκε το μέγεθος αλλά ένα χρόνο δεν έχουν φύγει.Και φέτος στο ίδιο σημείο μετά τις διακοπές είδα άλλες αρκετές αλλά πιο μικρές δεν αυξάνονται σε αριθμό αλλά δεν φεύγουν και τα σημάδια!δεν ξέρω από τι προκλήθηκαν αλλά δεν ξέρω τι κρέμα να βάλω να φύγουν γιατί με ενοχλεί!βάζω b oil στα σημάδια αλλά δε βλέπω διάφορα!τι μπορεί να είναι?τι κρέμα να χρησιμοποιησώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,
    ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΩ ΤΙ ΚΡΕΜΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ. ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Γεια σας, δυστυχώς όταν με τσίμπησε το έντομο ήταν βράδυ και δεν είδα τι ήταν. Παρ' ολα αυτά επειδή δε φάνηκε ούτε τότε ούτε τώρα κεντρί υποθέτω ότι ήταν σφήκα. Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κεντρί και να μη φαίνεται;Επίσης, μέχρι πόσες ώρες ή μέρες είναι φυσιολογικό να υπάρχει ερυθρό σημάδι από τσίμπημα σφήκας; Έχουν περάσει 24 ώρες από το τσίμπημα χωρίς κανένα άλλο σύπτωμα παρά μόνο ερυθρότητα και ελαφρύ οίδημα (σαν σπυράκι). Θεωρείται απαραίτητο σε κάθε περίπτωση εφόσον είναι σφήκα να πάρω αντιβίωση έστω και 24 ώρες μετά; Και τέλος, το δηλητήριο της σφήκας είναι επικίνδυνο;Δηλαδή μπορεί να προκαλέσει κάτι σοβαρό ακόμη και αν δεν είσαι αλλεργικός 24 ώρες ή και περισσότερο μετά το τσίμπημα; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΗΚΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΕΝΤΡΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΑΠΟ ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙ ΙΑΤΡΟΣ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ. ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλημέρα σας. Πριν 2 μέρες με τσίμπησε έντομο στο μάγουλο, ενώ ήμουν στη μηχανή. Δεν άφησε κεντρί ενώ το τσίμπημα έμοιαζε λίγο σαν κόψιμο (ίσως επειδή έγινε εν κινήσει?). Ένα λεπτό αργότερα έφτασα σε φαρμακείο όπου μου έδωσαν ένα στικ fenistil. Χθες παρατήρησα ότι έχει πρηστεί περισσότερο το μάγουλο, χωρίς να υπάρχει κάποια ερυθρότητα στο δέρμα.το σημείο του τσιμπήματος είναι σκληρό και έχω πρηστει και σε άλλο σημείο πιο δίπλα. Θα έπρεπε να πάρω κάποια αντιβίωση? Επειδή είναι στο κεφάλι, μήπως πρέπει να το κοιτάξω?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα,

      Με συγχωρείτε για την καθυστέρηση λόγω καλοκαιριού. Εάν ήταν σφήκα, ίσως να ήταν και μολυσμένη και να χρειαζόταν και αντιβίωση εκτός από αντιαλλεργική αγωγή. Εάν επιμείνει, κρίνεται σκόπιμο να επισκεφθείτε τον ιατρό της περιοχής σας.

      Διαγραφή
  68. Καλησπέρα. Με τσίμπησε κάτι πριν 3 βράδυ,που όμως δεν κατάλαβα τι ήταν. Την επόμενη μέρα είδα ότι είχε κάτι σαν κεντρί και το έβγαλα. Είναι κόκκινο πολύ πρησμενο και σε έκταση μεγάλο το οίδημα.παιρνω κάθε βράδυ xozal λόγω αλλεργικόυ άσθματος και βάζω στο πρήξιμο fucicort.πρεπει να πάρω αντιβίωση?συνήθως παίρνω augmentin.σας ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν είχε κεντρί, ίσως ήταν μέλισσα, οπότε δε χρειάζεται, εκτός αν έχει επιμολυνθεί από άλλο λόγο.

      Διαγραφή
  69. Ευχαριστώ για την απάντηση απλά το πρήξιμο γιατί δεν φεύγει.ποσες ημέρες θα κάνει?φοβάμαι μήπως συμβεί κάτι χειρότερο. Είναι απλώς θέμα χρόνου?ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να σας δει ένας ιατρός, η διάγνωση μέσω internet δεν μπορεί να δοθεί με σιγουριά.

      Διαγραφή
  70. καλησπερα! με τσιμπησε μαλλον κουνουπι πισω απο το γονατο το εξυσα και εχει κοκκινισει ολη η περιοχη πρηστηκε ξυνεται και επεκταθηκε αρκετα..εχει 3 μερες. Εβαζα fucidin αλλα δεν ειδα βελτιωση. Σημερα πηρα την fusicort. Υπαρχει περιπτωση να παθω κατι χειροτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Εάν το κουνούπι ήταν μολυσμένο, τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά θεωρώ πως θα είναι μία συνήθης φλεγμονή, γι' αυτό συνεχίστε με την αλοιφή σας κι εάν επιμείνει, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

      Διαγραφή
  71. 2/11/2016
    Πριν ένα μήνα δέχτηκα πολλαπλά τσιμπήματα από σφήκες με αποτέλεσμα σε λιγότερο από 2 λεπτά να πάθω αναφυλακτικό σοκ. Σώθηκε η ζωή μου χάριν της έγκαιρης επέμβασης του ΕΚΑΒ και του νοσοκομείου. Μου εδόθησαν οδηγίες και φαρμακευτική αγωγή. Μου συστήθηκε να έχω πάντα μαζί μου ένεση αδρεναλίνης (anapen). Δεν ήμουν αλλεργικός. Τώρα τί πρέπει να προσέχω? Ποιό πρέπει να είναι το διαιτολόγιό μου? Τί εξετάσεις πρέπει να κάνω? Μου συνέστησαν να αποφύγω το ψάρι το αυγό και το γάλα.Τα παράγωγα του γάλακτος όπως π.χ.το γιαούρτι επιτρέπετε? Έως πότε πρέπει να κρατήσω αυτή τη δίαιτα? Για πάντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν ειστε αλλεργικος στη σφηκα υπαρχουν εξετασεις αιματος και τεστ με τα οποια μπορουμε να διαπιστωσουμε σε ποια ειστε (υπαρχουν πολλα ειδη). Οσο για τη θεραπεια, υπαρχει, με καλα αποτελεσματα. Οσον αφορα τη διαιτα δε χρειαζεται, εαν δεν ειστε αλλεργικος σε φαγητα.

      Διαγραφή
  72. Καλησπερα γιατρε.πριν δεκα μερες περιπου τσιμπησε το μωρο 11 μηνων προφανως κουνουπι στο μαγουλο σε δυο σημεια.μετα απο πεντε μερες περιπου τομωρο γρατσουνιστηκε ελαφρα παιζοντας κοντα στο ενα τσιμπημα,και δεν ξερω αν η γρατσουνια επαιξε καποιο ρολο,αλλα γυρω απο το ενα τσιμπημα εγινε εντονη κοκκινιλα σαν φλεγμονη.η παιδιατρος μου ειπε να βαλω τοπικα αλοιφη οφθαλμικη την tobradex(φοβουμενη πιθανως μην παει στο ματι;) και να δουμε πως θα παει.τελικα η φλεγμονη-εντονη κοκκινιλα υποχωρησε ομως εψει μεινει μια ερυθροτητα.υπαρχει περιπτωση λογω της κορτιζονης να μεινει σημαδι;την εβαλε συνολικα πεντε ημερες.ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Να προσθεσω οτι η γρατσουνια ηταν πολυ επιφανειακη εφυγε μονη της την ιδια μερα και δεν ηταν πανω στο τσιμπημα αλλα διπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλησπερα σας. Εχω ενα κοριτσακι 3.5 ετων.πριν 1.5 χρονο ξυπνησε ενα πρωι με 3 τσιμπηματα στο προσωπο της...ασημαντα..σαν κουνουπακια...δεν της εβαλα κατι αμεσα...ειναι ακομα εκει! Οι γιατροι δεν ξερουν τι ειναι...εχουμε δοκιμασει διαφορες κρεμες...ειναι πια κοκκινα κ μεγαλυτερα...το ενα το μεγαλυτερο ειναι ακομα πρησμενο...βοηθηστε με...μου λενε οι γιατροι για βιοψια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,
      ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ .

      Διαγραφή
  76. Γιατρέ καλησπέρα! Εμφανισα μετά από πνευμονία σπυράκια σε αστράγαλο χέρι και μηρό! Πήγα σε τρεις δερματολόγους! Οι δύο μου είπαν παρασιτική κνίδωση μου έδωσαν αντισταμινικο και κορτιζονουχο κρέμα! Επειδή πέρασαν δυο βδομάδες πήγα και σε τρίτο και μου είπε αλλεργία από αντιβίωση την οποία όμως είχα μισό μήνα που είχα τελειώσει!Έκανα επαγγελματική απεντομωση στο σπίτι! Δεν έβγαλα καινούρια σπυράκια αλλά τα παλιά μία ηρεμούν μία φουντώνουν παρόλο που πέρασαν τρεις εβδομάδες! Οι κρέμες όμως που έβαζα πρώτα butavate και μετά propuogenta μου έκαναν στα σημεία το δέρμα κόκκινο και λεπτό και ξηρό και τις σταμάτησα! Τι να κάνω άλλο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΑΦΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΛΟΙΜΩΞΗ...ΤΩΡΑ ΑΛΛΟ ΚΝΙΔΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΚΝΗΦΗ..ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΟΥΜΕ..ΚΑΙ ΜΗ ΒΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ,ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Γιατρέ ο δερματολόγος είπε για παρασιτική κνηφη. Γίνεται τα ίδια σπυράκια σε αυτήν την περίπτωση να φουντώνουν ξανά? Ο γιατρός μου μίλησε για εοιβρδυνομενη αλλεργική αντίδραση σήμερα που ραψειδε! Προφανώς μου είπε το αλλεργιογόνο να υπάρχει στο αίμα μου και η ξανφουντωνουν! Μου απεκλεισε το γεγονός ν με ξνατσιμπαει κάτι γιατί είναι στ ίδια σημεία τα σπυρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΑ ΤΕΣΤ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλησπερα γιατρε.. ηθελα να σας ρωτησω. Η κορη μου ειναι 2 χρονων (26μηνων για την ακριβεια) πριν 7 μηνες το καλοκαιρι ξυπνησε το πρωι με ενα τσιμπιμα στο πετωπο αναμεσα ατα φρυδια, ηταν κοκκινηλα στην αρχη... μεχρι το βραδυ ειχε πρηστει παρα πολυ. Ειχε φουσκωσει. Πηγαμε στο νοσοκομειο αλλα ειχε πολυ κοσμο και μας ειπε η νοσοκομα οτι μπορει να χρειαζοταν να περιμενουμε και 4 ωρες για να δουμε τον γιατρο αλλα δεν το βλεπω επικυνδινο ουτε εχει καποια συμπτωματα μας ειπε. Ετσι και φυγαμε. Η μικρη μου ηταν πολυ καλα και πολυ ευδιαθετη τιποτα δεν ειχε.. μετα εφυγε το πρηξιμο εφυγε και το σπυρακι αλλα πολλες φορες ξανα ερχετε και ξαναφευγει ακομα και τωρα μετα απο 7 μηνες. Γινεται ενα μικρο σπυρακι και ξαναφευγει παλι... οταν την πηγα στο γιατρο πριν 3 μηνες δεν βλεπω κατι περιεργο μου ειπαν...τι να κανω..ξερεται γιατι γινεται αυτο..? Γιατι φευγει και ερχεται παλι μετα απο τοσους μηνες..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασα να προσθεσω οτι οταν ηταν πρησμενο δεν ειχε ουτε πυον ουτε τιποτα μονο φαινοταν στον πυρινα του σαν τσιμπιμα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα,

      Δυστυχώς αν δε το δω, δεν μπορώ να σας απαντήσω για το τι εξάνθημα μπορεί να είναι.

      Διαγραφή
  81. Καλημερα σας και χρονια πολλα!σημερα το πρωι ξυπνησα και ενιωσα κατι σαν πονο στο γλουτο και διαπιστωσα οτι εχω ενα τσιμπημα μεγαλο και στη μεση εχει κανει σαν μυτουλα μικρη.δε ξςρω ομως τι μ εχει τσιμπησει και τι πρεπει να κανω και αν χρειαζεται να παω στο νοσκομειο.ειναι κοκκινο και καιει.να βαλω καποια φενιστιλ και να περιμενω μηπως?ειναι ανησυχητικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά επίσης! Εάν επιμένει το πρήξιμο, θα χρειαστούν αντιισταμινικά κι εάν παρουσιάσετε πυρετό ή αυξηθεί η φλεγμονή, θα πρέπει να σας δει κάποιος ιατρός από κοντά.

      Διαγραφή
  82. Καλησπέρα σας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο εξοχικό μου το Πάσχα, αισθανόμουν τσιμπήματα και έντονη φαγούρα χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω τι ακριβώς με τσιμπάει (κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου), σε διάφορα σημεία, όπως στην εσωτερική πλευρά του γονάτου, στο εσωτερικό σημείο του αγκώνα, στα πόδια κλπ. Τα σημάδια εξαφανίζονταν σε λίγη ώρα. Συμβουλεύτηκα τηλεφωνικά, λόγω των ημερών, κάποιον γιατρό ο οποίος μου συνέστησε να πάρω για μια εβδομάδα τα XOZAL.Το έκανα, εν τω μεταξύ επέστρεψα και στην έδρα μου και δεν είχα πρόβλημα. Χθες και σήμερα έχω ξανά τα ίδια συμπτώματα και δεν μπορώ ξανά να προσδιορίσω αν είναι τσιμπήματα ή κάτι άλλο. Να ξαναπάρω XOZAL για λίγες μέρες ή μήπως πρέπει να κάνω κάποια ειδική αιματολογική εξέταση? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Γιατρε γεια σας με τσιμπησε μ σφηκα κατω απο το ματι στο ιστο αμεσως πρηστικα κ πηρα μεντρολ τ 16mg k topika evala g 7 meres tobradex αλοιφη περασαν 9 μερες κ το σημειο ειν κοκκινο σαν εκχυμωση δ ποναω ποια ολα καλα αλλα μ εμεινε η ερυθροτηρα.μπορω ν κανω κατι ν φυγει η θα τ εχω σημαδι στο προσωπο μ γ παντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Καλησπερα.Στις 6 δεκεμβριου με τσιμπησε κατι του οποιου το σημαδι εχω ακομακαι φαινεται να ακολουθει την πορεια των αγγειων του ποδιου μου.Υπαρχουν φωτογραφιες και δεν πηρα ποτε καμια αγωγη.Πως μπορω να σας στειλω τις φωτογραφιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλησπερα σας πριν μερικες ημερες εμφανισα δυυο μεγαλα κοκκινα τσιμηματα στην κοιλια δεξια και αριστερα,με εντονη φαγουρα διογκωμενα που κραταει η φαγουρα και η κοκκινιλα περισσοτερο απο 3-4 ημερες και μετα μαραινονται και γινεται σκληρη η κορυφη. Συντομα αλλο ενα κατω απο την μασχαλη.Υποψην δεν ενοιωσα κανενα τσιμπημα.Το ιο ιδιο ειχε παρουσιασει ο αντρας μου πριν δυο χρονια.Μενουμε σε εξοχη και μονο το καλακαιρι εχουμε αυτα τα τσιμπιματα.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. καλησπερα γιατρε.πριν 5 μερες τσιμπησε τον αδερφο μου κατι ,μαλλον σφηκα.το κεντρι εμεινε μεσα και μαλιστα το εξυνε πολυ.δεν εμφανησε κατι αυτη τη μερα που τον τσιμπησε.μετα απο μια μερα αρχησε να χει αδυναμιες.και την επομενη ειχε διαροια ναυτια ,εκανε εμετο,πονοκεφαλο μαζι με 10κατα .υποθεσαμε οτι ητανε γαστρεντεριτιδα.πριν 2 μερες εβγαλε εξανθηματα σολο το σωμα του και ανεβαζε 39 πυρετο οπου και τον πηγαμε νοσοκομειο.οι γιατροι μας ειπαν οτι ειναι λοιμωξη.οφειλετε ολο αυτο μηπως στη σφηκα που τον τσιμπησε?μηπως ητανε μολυσμενη?ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΑΝ ΑΦΗΣΕ ΚΕΝΤΡΙ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑ,ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΦΗΚΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Η ΤΟ ΕΠΙΜΟΛΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΥΡΕΤΟ,ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΜΕΛΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Καλησπέρα σας εχθές με τσίμπησε σφήκα στο χέρι μετοκάρπια 2 φορές και πέρα από τον πόνο είχα φαγούρα πρήξιμο και φαινόταν κόκκινη η φλέβα μου ως τον αγκώνα έβαλα πάγο έριξα αμμωνία και λεμόνι. Σήμερα δεν είναι κόκκινο αλλά πιο πρησμένο και πονάει πηγα στο φαρμακείο και μου έδωσαν αλοιφή fenistil και χαπια medrol να ελπίζω πως θα περάσει? Δεν ανακουφίζεται καθόλου. Μήπως πρέπει να πάρω τίποτα άλλο? Και πόσες μέρες πρέπει να περνώ το medrol? Ευχαριστώ πάρα πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,

      Καλό είναι να σας δει κάποιος ιατρός διότι από τσίμπημα σφήκας μπορεί να προκύψει και μόλυνση και να χρειαστεί αντιβίωση.

      Διαγραφή
  89. Καλησπέρα σας,
    Πριν 9 ημέρες με τσίμπησε, αν κρίνω καλά από φωτογραφίες, ψύλλος ή κοριός σε κυκλικό μοτίβο, στο φτερό της πλάτης δίπλα στη μασχάλη. 6-7 ήταν τα τσιμπήματα.
    Μετά από κάποιες ώρες ψηλάφισα την μασχάλη μου (στο ίδιο ύψος με το τσίμπημα) λόγω ενόχλησης και βρήκα έναν πρησμένο αδένα 1,5cm.
    Σήμερα, μετά από 9 ημέρες το πολύ πρήξιμο στο τσίμπημα έχει φύγει αλλά στον αδένα όχι. Κάποιες στιγμές νιώθω έναν οξύ πόνο ίσως είναι ενόχληση αλλά αυτό έγινε από την πέμπτη ημέρα που παίρνω Amoxil 1000. Έχετε κάποια παρατήρηση??
    Ευχαριστώ προκαταβολικά ιατρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
      ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΠΙΜΟΛΥΝΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ,ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  90. Σήμερα έπιασα κάποια σκουριασμένα σίδερα και όταν τα άφησα ένιωσα ένα τσούξιμο στην παλάμη μου, κοίταξα και δέν είχα καμία πληγή αλλά είδα ότι είχα ερεθιστεί και το σημείο που πονούσα είχε μία άσπρη κουκίδα, τα συμπτώματα υποχώρησαν μετά από 10 λεπτά. Αυτό ήταν τσίμπημα εντόμου ή φταίγανε τα σίδερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. μου εχει βγει στν αγκωνα εδω και δυο εβδομαδες ενα κοκκινο 'στεφανι'' προκαλει μονο φαγουρα και υπαρχει μονο στον εναν αγκωνα μ 3ερει κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΙΑΣΗ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  92. Κάτι με τσίμπησε προχθές την Κυριακή λίγο πάνω απο τον αστράγαλο. Στην αρχή ετσουζε λίγο. Μετά το πιεσα για να βγει το δηλητήριο ή το εξυσα και το μόνο που νιώθω είναι ένα πρήξιμο το οποίο είναι εμφανές και σήμερα υπάρχει και μια ερυθρότητα γύρω απο το σημείο που με τσίμπησε. Στην αρχή έβαλα οτι βρήκα. Φενιστιλ γιατί δεν ήξερα τι ηταν. Μετά έβαλα ξύδι με ετσουξε λίγο. Ισως να ήταν επειδή το είχα ερεθίσει με το ξύσιμο γιατί είχα φαγούρα. Πριν λίγο έβαλα fucidin. Να ανησυχησω για την ερυθρότητα και το λίγο πρήξιμο που έχει και να πάω σε έναν γιατρό να το δει ή να περιμένω άλλο ενα 24ωρο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΣΩΣΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΑΛΟΙΦΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙΤΕ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ Κ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Καλημέρα,δέχθηκα τσίμπημα απο σφήκα στο εσωτερικό του βραχίονα,ανάμεσα σε μασχάλη και αγκώνα.Η περιοχή πρήστηκε και με την πάροδο 3-4 ωρών εμφάνισα κοκκινίλες και στις δύο μασχάλες, στο στήθος,στην πλάτη κλπ.Στο Συγγρός μου έκαναν ένεση κορτιζόνης και μου έδωσαν xozal και Ζιρτέκ με οδηγίες να συνεχίσω την αγωγή για 20 ημέρες(απο ένα την ημέρα,πρωί-βράδυ) ασχέτως αν υποχωρήσουν τα συμπτώματα καθώς και ποίες τροφές να αποφύγω.
    Έχει σχέση το γεγονός ότι το τελευταιο διαστημα με έχουν τσιμπήσει άλλες δυο φορές σφήκες (το τελευταίο με διαφορά 10ημερών,μόνο τοπικο πρήξιμο και φαγούρα) και επίσης μια ευαισθησία (πρήξιμο για αρκετες ημέρες)στα τσιμπήματα των κουνουπιών;
    Είναι όντως απαραίτητο να συνεχίσω την αγωγή για τόσο μεγάλο διάστημα;
    Και τέλος,είναι σκόπιμο να επισκεφτώ ιατρό ώστε να δω αν αναπτύσω αλλεργία ή αν,γενικά, μπορεί να γίνει επικίνδυνο στο μέλλον ανάλογο τσίμπημα,βάση όσων περιέγραψα;
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας,

      Η αλήθεια είναι πως έχετε παρουσιάσει μια αλλεργική αντίδραση η οποία δε μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί σε επόμενο τσίμπημα.

      Καλό θα ήταν να έρθετε να κάνουμε εξετάσεις για τα υμενόπτερα. Όσο για την αγωγή, συνεχίστε την, εκτός αν επισκεφθείτε ιατρό εντός αυτού του διαστήματος και αλλάξει κάτι.

      Διαγραφή
  95. Καλησπέρα! Είμαι αλλεργική στα κουνούπια εδω και αρκετα χρόνια, γύρω στα 10. Συνήθως μου προκαλούν μεγαλο πρήξιμο και κοκκινίλα και ορισμένες φορές και σταφυλόκοκο. Το πρόβλημα είναι ότι θα ταξιδέψω τον Δεκέμβρη στη Μαδαγασκάρη και φαντάζομαι ότι θα αντιμετωπίσω πρόβλημα. τι μου συστηνεται να κάνω? Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΧΑΠΙΑ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ,ΚΟΡΤΙΖΟΝΟΥΧΑ,ΑΛΟΙΦΕΣ,ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΕΣΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ

      Διαγραφή
  96. Καλησπέρα σας! Πριν από 5 ημέρες ένιωσα στο δεξί χέρι μου κάτι σαν τσίμπημα κουνουπιού και άρχισα να το ξύνω..Ίδια τσιμπήματα εμφανίστηκαν και σε άλλα δύο μέρη του σώματος μου (στο αριστερό χέρι και στην κοιλιά!) Είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά, καθώς και τα τρία ήταν κόκκινα φουσκωμένα και κάθε φορά που τα άγγιζα μου προκαλούσα κνησμό (επίσης είχαν και τα τρία σαν μια κόκκινη μυτούλα στο κέντρο ενώ το ένα απ τα τρία αργότερα έβγαζε πύον!) Τώρα φαίνονται σαν σπυράκια και ενώ βάζω fucicort δεν έχουν φύγει.. Δεν έχω καταλάβει καν εάν είναι τσιμπήματα ή εξανθήματα! Μήπως θα πρέπει να ανησυχήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,ΣΩΣΤΑ ΒΑΖΕΤΕ FUCICORT ,ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΙΜΠΟΥΝ,ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλησπερα. Χτες με τσιμπησε εντομο στο μπρατσο πανω απ τον αγκωνα. Δεν καταλαβα τι ηταν αλλα υποθετω πως ηταν αραχνη. Ποναγε αρκετα οταν με τσιμπησε κ αρχικα ενω το πιεασα μηπως βγει το δηλητηριο μετα εβαλα αμεσα φενιστιλ αλλα απ οτι προσεξα αργοτερα ηταν ληγμενο. Δεν εβαλα κατι αλλο. Την υπολοιπη μερα καθε τοσο με ποναγε σαν να με τσιμπαγε κ περναγε. Σημερα το πρωι ξυπνησα με φαγουρα στο σημειο κ με μια μεγαλη κοκκινηλα που πιανει μεγαλη εκταση στο μπρατσο μου σε σχεση με το τσιμπημα. Το σημειο ειναι ζεστο και πρησμενο. Βρηκα μια κρεμα κενακομπ στο σπιτι κ εβαλα μηπως κ βοηθησει. Χρειαζεται να παω σε γιατρο; Η αντιβιωση ειναι απαραιτητη; Να αναφερω επισης πως εχω προπτωση μιτροειδους βαλβιδας. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΑΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ,ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ .ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καλησπέρα. Χθες τσιμπησε την 6χρονη κορη μου εντομο κατωρ απο το ματι.χθες εθχε ενα ελαφρύ οιδημα. Σημερα ομως απο το μεσημέρι κοκκινισε όλη η περιοχή γύρω από το μάτι κ πρηστηκε περισσότερο. Της βαζω κορτιζονουχο αλοιφη (betafusin) κ σημετα ξεκινησε αντισταμινικο σιροπι. Χρειάζεται κάτι περαιτέρω; είναι επικινδυνο; μάλλον ηταν σφηκα, κ την ειχε ξανατσιμπησει στο παρελθόν σε αλλο σημείο χωρίς αλκεργικες αντιδράσεις.. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να επισκεφθείτε έναν ειδικό καθώς σε επόμενο τσίμπημα μπορεί να συμβεί τίποτα χειρότερο.

      Διαγραφή
  101. Γεια σας. έχω ένα κοριτσάκι 13 μηνών και πριν δύο μέρες εμφανίστηκε μια κοκκινίλα στο μέτωπο της που μοιάζει με τσίμπημα κουνουπιού. παλαιότερα κάθε φορά που την τσιμπούσαν κουνούπια τις έβαζα κρέμα fusicort και σε 2 μέρες ήταν πολύ καλύτερα. αυτή τη φορά έχει φουσκώσει το μέτωπο της και δεν φαίνεται να καλυτερεύει με την κρέμα. τι μου συστήνετε να κάνω;ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να πάρει αντιισταμινικά και κορτιζόνες και οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τον παιδίατρό σας.

      Διαγραφή
  102. Καλησπέρα σας, παρατήρησα στο πάνω μέρος του χεριού μου δυο τσιμπήματα γραμμικά, μικρά σε μέγεθος, κόκκινα που με φαγουρίζουν ελαφρώς. Πριν δύο εβδομάδες εντόπισα πάλι δύο τσιμπήματα το ένα μετά το άλλο, στο εσωτερικό του καρπού μου. Έχω ακούσει πως οι κοριοί τσιμπούν γραμμικά και αφήνουν αλλεπάλληλα σημάδια, πως θα καταλάβω αν πρόκειται για τέτοια περίπτωση; Αν πάω σε κάποιον φαρμακοποιό θα το αναγνωρίσει ή χρειάζεται να πάω σε δερματολόγο. Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει εμπειρία θα το αναγνωρίσει, αλλά καλά θα ήταν να επισκεφθείτε και κάποιον ειδικό.

      Διαγραφή
  103. Καλησπέρα. ..είναι περίπου ένας μήνας τώρα που άρχισα να βγάζω κυρίως χαμηλά γύρω από τους αστραγάλους σπυρακια με έντονη φαγουρα. ..πήγα στο γιατρό μου είπε ότι είναι τσιμπηματα ίσως από ψυλλους ίσως από κουνούπια. ..ζω στην εξοχή δεν έχω επαφή με ζώα. ..μου έκανε αλλεργια και η γιατρός μου χορήγησε αντισταμινικο και κορτιζονουχα κρέμα μου είπε ότι πρόκειται για παρασιτικη κνηφη. ..όμως τα παίρνω περίπου δεκαπέντε μέρες και ίσως παραπάνω. .και διαρκώς βγάζω καινούργια σπυρακια..ανησυχώ ...τι παραπάνω θα μπορούσα να κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθώς δε διευκρινίζετε τις ειδικότητες των ιατρών που σας εξέτασαν, θα σας πω πως καλό θα ήταν να σας δει από κοντά και κάποιος αλλεργιολόγος, διότι για να υπάρξει σίγουρο αποτέλεσμα πρέπει να δει κανείς από κοντά το εξάνθημα αλλά και να πάρει το πλήρες ιστορικό σας. Προσωπικά δε μπορώ να σας παρέχω σίγουρη διάγνωση χωρίς να έχω πλήρη εικόνα της κατάστασης.

      Διαγραφή
  104. Γειά σας, με τσίμπησε μέλισσα στο κεφάλι μέσα στα μαλλιά μετά από περίπου τέσσερις ώρες πονούσα στην αριστερή μεριά (ίδια μεριά που με τσίμπησε η μέλισσα) στον λαιμό σαν να είχα πάθει ψύξη. Παρατήρησα ότι είχε βγει ένα εξόγκωμα σαν μικρό καρουμπαλο εσωτερικό και ανέβασα και δέκατα. Ο πόνος έφυγε την επόμενη μέρα αλλά έχει μείνει το καρουμπαλο και όταν το ακουμπαω πονάει, έχουν περάσει 6 μέρες από την ημέρα που με τσίμπησε. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό? Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας,

      Το δηλητήριο των εντόμων μπορεί να προκαλέσει αντίδραση ακόμα και μετά από αρκετές ημέρες, όπως στην περίπτωσή σας. Για παν ενδεχόμενο, επισκεφθείτε το συντομότερο έναν ιατρό.

      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  105. Καλησπέρα, εδώ και μια εβδομάδα μας τσιμπάει κάτι μέσα στο σπίτι και δεν έχουμε καταλάβει τι είναι. Έχουμε ψάξει τα πάντα, στρώματα κλπ και δεν έχουμε βρει τίποτα. Ο δερματολόγος μας υποστηρίζει ότι δεν είναι ψύλλοι ή κοριοί και επιμένει ότι είναι κάτι πετουμενο. Ψεκάζουμε κάθε μέρα και τα τσιμπήματα συνεχιζονται. Κυρίως στην πλάτη. Τι μπορεί να είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας,

      Θα έλεγα πως πρέπει να κάνετε επαγγελματική απολύμανση.

      Διαγραφή
  106. Γεια σας γιατρε.εδω κ 2 εβδομαδες παρατηρω στο σωμα μου οταν ξυπναω κατι μικρες κοκκινιλες πηγα στο φαρμακειο κ μου ειπαν πως ειναι ακαρεα.μου ειπε να πιω αερίους για 4μερες.θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω κάποια κρεμα για να μου φύγουν κ αν οντως καει το αρέριους.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δεν διαπιστωθεί πως όντως είναι αλλεργία και δη από τα ακάρεα, δε μπορεί να δοθεί αξιόπιστη απάντηση μέσω ίντερνετ. Πρέπει να βεβαιωθείτε τι είναι αυτό που σας πειράζει και να δοθεί φάρμακο βάσει του ιστορικού σας.

      Διαγραφή
  107. Καλησπέρα σας, τελευταία με τσιμπάει συστηματικά κάτι και κατόπιν μελανιαζει όλο το σημείο γύρω από αυτό.Εχω παρατηρήσει ότι γίνεται σε συγκεκριμένο χώρο και παρότι έχω καλυμμρνα τα πόδια μου.Γνωριζετε τι μπορεί να είναι και γιατί συμβαίνει αυτό;Που μπορώ να απευθυνθώ;Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,

      Καλό θα ήταν να κάνετε μία απεντόμωση ή έστω να αποφεύγετε το χώρο που σας προκαλεί αυτά τα συμπτώματα. Εάν συνεχιστεί, επισκεφθείτε το συντομότερο έναν ιατρό.

      Διαγραφή
  108. Καλησπέρα, εδώ και 3 μερες σε διαφορες φασεις μεσα στη μερα και πηγαινοντας σε διαφορα μερη με τσιμπαει κάτι. Δεν μπορω να ξεχωρισω τι ειναι, ισως ψυλλος. Τα τσιμπηματα ειναι σκορπια στα ποδια στα δαχτυλα στους αγκωνες και γυρω απο τη μεση. Υπάρχει περίπτωση να κουβαλώ πανω μου καποιο εντομο τοσες μερες; Πως μπορω να απαλλαχτω απο ολο αυτο; Τα τσιμπηματα ειναι κοκκινα σαν σπυρακια χωρις «μυτη» και μου προκαλουν απιστευτη φαγουρα. Προχθες επεσαν κατι εντομα μικρα απο ενα δεντρο πανω μου αλλα τα τιναξα και ισως εχει να κανει με τα τσιμπηματα (;).
    Σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας, καλό θα ήταν να πάρετε κάποια αντιισταμινικά χάπια για συμπτωματική θεραπεία, εφόσον έχετε ενοχλήσεις. Πιθανόν να είναι τσιμπήματα εντόμων, τα οποία είναι είτε εντός είτε εκτός σπιτιού. Καλό θα ήταν να κάνετε απολύμανση στο χώρο σας. Βέβαια χωρίς άμεση εποπτεία των δηγμάτων είναι δύσκολο να αποφανθούμε.

      Διαγραφή
  109. Καλησπέρα.

    Κατι με τσίμπησε σε τρία σημεία.
    Στο καλάμι στο αριστερό πόδι. Έχω ένα έντονο κόκκινο σημάδι σαν φουσκάλα αλλά σκληρή.

    Στο αριστερο χερι κοντά στην μασχάλη το σημείο του τσιμπήματος δεν είναι έντονο αλλά έχει απλωθεί σε μεγάλη επιφάνεια με ελαφριά ερυθρότητα και είναι ζεστό.

    Δίπλα από το καλάμι στο δεξί πόδι και το συγκεκριμένο έχει απλωθεί πολύ πομαεο και σήμερα άρχισε να πρήζεται και ο αστράγαλος μοθ. Παρολο που το τσίμπημα είναι πιο κοντά στο γόνατο.

    Ξεκίνησα fucicort αλλά μετά παρατήρησα ότι έχει λήξει .
    Και σήμερα πήρα και το δεύτερο Xozal.

    Τα χάπια τα είχα από την προηγούμενη φορά που με τσίμπησαν πολλά τιγρακια κουνουπια.

    Μήπως πρέπει να πάω στο νοσοκομείο ή να περιμένω να δράσει και το δεύτερο Xozal ?

    Τι μπορει να με τσίμπησε? Το τσίμπημα αρχικά έμοιαζε με κουνουπιού αλλά πλέον δεν είμαι σιγουρη.

    Πρόκειται για αλλεργία ?

    Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας, στα σημεία που έχετε τσιμπηθεί πιθανόν να υπάρχει φλεγμονή γιαυτό είναι ζεστά και κόκκινα τοπικά. Σωστά βάζετε την αλοιφή και τα αντιισταμινικά και αν επιμένει η φλεγμονή ίσως χρειαστεί αντιβίωση. Να συμβουλευτείτε τον θεράποντα γιατρό σας.

      Διαγραφή
  110. Γειά σας κ.Τσαπστίνε.
    Εδώ και χρόνια, όταν με τσιμπάει ένα κουνούπι γεμίσω παντού κοκκινίλες, με πιάνει φαγούρα, πρήζονται και γίνονται κόκκινα. Δεν έχω δώσει ποτέ σημασία σε αυτά γιατί έλεγα ότι γίνονται έτσι γιατί τα ξύνω, αλλά παρατήρησα και χωρίς να τα ξύσω υπάρχουν ακόμα κοκκινίλες,πρήξιμο και μόλις πέρασει αφήνει σημάδι. Επίσης και χωρίς να με τσιμπάει κουνούπι νιώθω λες και με τσιμπάει κάποιο, σε διάφορα σημεία του σώματος μου κάποιες στιγμές.
    Σας ευχαριστώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς έχετε ευαίσθητο δέρμα αλλά μπορεί να υπάρχει και μία ευαισθησία στα τσιμπήματα εντόμων. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να το δείτε και με τον ιατρό σας.

      Διαγραφή
  111. Καλησπερα Κε Τσαπτσινε,
    η ερωτηση μου δεν αφορα τσιμπημα εντομο αλλα αφορα οιδημα και ερυθροτητα και ελαφρως σκληροτητα στο μπρατσο του παιδιου μετα απο εμβολιασμο,η παιδιατρος μας συστησε αντιβιωτικη κρεμα fucidin συμφωνειται σαν αλλεργιολογος η να προτεινετε κατι διαφορετικο!!! σας ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιβίωση θα πάρετε εφόσον υπάρχει λοίμωξη δερματική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως ήταν φλεγμονή από το εμβόλιο και δε χρειάζεται.

      Διαγραφή
  112. Καλησπερα! Το πρήξιμο των λεμφαδενων στην βουβωνικη χωρα, μετα απο τσιμπημα σφιγγας,υποχωρει οταν φυγει κ το πρηξιμο του τσιμπηματος??Επηρεάζει κάτι αυτο στα γυναικολογικά η γενικως την υγεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από λίγες ημέρες πρέπει να υποχωρήσει. Εάν όχι, θέλει διερεύνηση.

      Διαγραφή
  113. 14m τσίμπησαν τη κόρη μου ψυλλοι.μετα από λίγες μέρες παρουσιασε κοκκινίλες σε διάφορα σημεία του σώματος που εμφανίζονται για 5-10' κ εξαφανίζονται.αυτο γίνεται από το Νοέμβρη μέχρι τώρα.κανει θεραπείες με αντιισταμινικα κ δεν λέει να ηρεμήσει ακόμη.αυτο το διάστημα κάναμε κ αιματολογικές κ βγήκαν καλά τα αποτελέσματα.ειναι ανησυχητικη η περίπτωση μας;χρειάζεται να συμβουλευτούμε αλλεργιολογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό αλλά σίγουρα καλό θα ήταν να πάρετε και μία γνώμη ειδικού ιατρού.

      Διαγραφή
  114. Ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την άμεση ανταπόκριση σας κ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα ταξίδι Αθήνα ώστε να σας γνωρίσουμε από κοντά κ να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Γεια σας, παρατήρησα ότι έχω κάποιες κοκκινίλες σαν "καντηλες" στην πλάτη στο στέρνο και στο ένα χέρι. Υποθέτω πως κάτι με έχει τσιμπήσει αλλά δεν γνωρίζω τι ούτε πριν πόσο καιρό καθώς δεν έχω κανένα σύμπτωμα πέρα από μικρό πρήξιμο και κοκκινίλα στην περιοχή. Δεν έχω καθόλου κνησμό. Ξεκίνησα να βάζω σήμερα fenistil. Θεωρειτε πως πρέπει να παω άμεσα στον γιατρό η να περιμένω κάποιες μέρες να δω πως θα δρασει το fenistil;
    Σας ευχαριστώ πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το fenistil το μόνο που θα κάνει, είναι να απαλείψει τη φαγούρα. Εάν δεν έχετε φαγούρα, όπως λέτε, είναι πολύ πιθανόν να μην είναι αλλεργικό το περιστατικό (οι αλλεργίες συνήθως συνοδεύονται από φαγούρα). Η γνώμη μου είναι να ξεκινήσετε με μία εξέταση στον παθολόγο σας, και ύστερα να το ψάξετε για αλλεργία.

      Διαγραφή
  116. Τη Δευτέρα με τσίμπησε κάποιο έντομο που δεν το είδα, όμως ένιωσα πόνο και τσούξιμο. Δεν είχε πρηστεί το σημείο του τσιμπηματος ούτε είχα κνησμός μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα οπότε πρηστηκε και ξεκίνησε ο κνησμός. Γιατί μετά από τόσες μέρες ήρθε η ενόχληση; δεν βλέπω κεντρί οπότε δε μπορεί να είναι μέλισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Στο φαρμακείο μου έδωσαν κρέμα με αντιβίωση και κορτιζόνη. Θα υποχωρήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΝΤΟΜΟ [ ΣΦΗΚΑ,Η ΑΛΟΓΟΜΥΓΑ Η ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ..]ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ .Η ΑΛΟΙΦΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΟ ΧΑΠΙ Η ΚΑΙ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ..ΑΝ ΟΜΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ,ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή